Επιστροφή

Παράταση του προγράμματος για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή ως τις 26/8

Ξεκινά στο Δήμο Μεταμόρφωσης το πρόγραμμα για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, στο πλαίσιο της κοινωνικής σύμπραξης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» - (10/7/2015)


Αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων από 15 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου 2015

Ξεκινά στο Δήμο Μεταμόρφωσης η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ), στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» που σχηματίστηκε από 6 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής, με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος που έχει στόχο τη στήριξη όσων αντιμετωπίζουν αδυναμία κάλυψης αναγκών τους και εξασφάλισης των βασικών αγαθών που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους, δήλωσε:


«Οι Δήμοι σ'αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μα,ς καλούνται να παίξουν σημαντικό ρόλο και να υλοποιήσουν δράσεις, με σκοπό την ανακούφιση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας, που πλήττονται σήμερα περισσότερο. Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας που ξεκίνησε με τη λειτουργία των κοινωνικών δομών για την καταπολέμηση της φτώχειας, αξιοποιούμε το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους την έχουν ανάγκη και να τους κάνουμε να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους.” Η αξιοποίηση του προγράμματος του ΤΕΒΑ πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ενταχθούν σε αυτό όλοι όσοι έχουν τις σχετικές προϋποθέσεις. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι δικαιούχοι, πολλές φορές βρίσκονται σε αδυναμία ακόμα και να πληροφορηθούν και να ενεργήσουν οι ίδιοι για την ένταξή τους. Επιβάλλεται, συνεπώς, οι κοινωνικές υπηρεσίες (αλλά και ο κάθε πολίτης)να ενεργήσουν για να συμπεριληφθεί και ο τελευταίος αδύναμος δικαιούχος.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Στους ωφελούμενους του προγράμματος θα παρέχεται σε μηνιαία βάση: κρέας, τυροκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές, βρεφικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά οικιακής χρήσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. ΑΦΜ,
  2. ΑΜΚΑ,
  3. φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας,
  4. Ε1,
  5. ΕΝΦΙΑ
  6. και Κωδικό TAXIS.

ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Μεταμόρφωσης
Δ/νση: Κορίνθου 21
Ημέρες: Δευτέρα-Παρασκευή
‘Ωρες: 9:00-14:00
Πληροφορίες: 2102831133