Επιστροφή

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Μεταμόρφωση

 

Μεταμόρφωση, 07/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Μεταμόρφωση.

Με κάθε τιμή, σεβασμό και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια, από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το Δήμο Μεταμόρφωσης.

Η σπουδαιότητα της χθεσινής γιορτής οδήγησε εκατοντάδες πιστούς τόσο στην εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία, όσο και στην τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μεταμόρφωσης.

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, από τους ιερείς του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μέλη των αθλητικών συλλόγων της πόλης βούτηξαν στα νερά επιχειρώντας να πιάσουν πρώτοι το Σταυρό. Η 17χρονη αθλήτρια Ευθυμία Λαστίκη κατάφερε ν’ αγγίξει πριν από τους άλλους το σύμβολο της ορθοδοξίας.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού επαναλήφθηκε άλλες δυο φορές προκειμένου και τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά να επιχειρήσουν να πιάσουν τον σταυρό. Τον σταυρό έπιασαν η 12χρονη Μαρία Σοφία Σιδέρη 12 ετών και η 4χρονη Αμαλία Ειρήνη Ντούρου.

Ευχές για πνευματική φώτιση, υγεία και μια καλή χρονιά για όλους, έδωσαν οι ιερείς και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ενώ την τελετή συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμος Μεταμόρφωσης