Διεύθυνση: Ιωάννη Ράλλη 7

Email: kep.epixeirhmatikothtas@metamorfossi.gr

Τηλ. 213 - 2014310

 
Ο Δήμος Μεταμόρφωσης κάθε Τρίτη 11:30 – 14:30 και Πέμπτη 11:30 – 14:30 λειτουργεί το «K.ΕΠ Επιχειρηματικότητας - Κέντρο Υποστήριξης και Δικτύωσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας», με την συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων.
Στόχος του Δήμου είναι να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και κυρίως τους νέους που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, δεδομένο των περιορισμένων χρηματικών πόρων που διαθέτουν οι νέοι επιχειρηματίες, τις περισσότερες φορές επιλέγουν να μη απευθύνουν σε κάποιο εξειδικευμένο επιχειρηματικό σύμβουλο, προτού ξεκινήσουν την πρώτη τους επιχείρηση.
 
Η έλλειψη καθοδήγησης (mentoring) στα πρώτα επιχειρηματικά βήματα οδηγεί πολλές φορές τις νέες επιχειρήσεις σε λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις με άμεση συνέπεια τον τερματισμό της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας οδηγώντας τους νέους επιχειρηματίες σε οικονομικό αδιέξοδο.
 
Βασική επιδίωξη του «K.ΕΠ Επιχειρηματικότητας - Κέντρο Υποστήριξης και Δικτύωσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας» είναι η εξάλειψη αυτού του κινδύνου για επιχειρήσεις που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στην τοπική αγορά ή για δημότες του Δήμου Μεταμόρφωσης που σκοπεύουν να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση, μέσω της υποστήριξης (mentoring) υπό – σύσταση και νέων εταιρειών.
 
Παράλληλα, μέσω του «K.ΕΠ Επιχειρηματικότητας - Κέντρο Υποστήριξης και Δικτύωσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας» προσδοκούμε στην ενίσχυση της υφιστάμενης τοπικής επιχειρηματικότητας ΜμΕ (Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων) που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες εκσυγχρονισμού και προσαρμογής στο συνεχώς προσαρμοζόμενο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να λειτουργούν ώστε να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές. Επιδίωξη είναι το  «K.ΕΠ Επιχειρηματικότητας - Κέντρο Υποστήριξης και Δικτύωσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας» να υποστηρίξει τις υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της περιοχής.
Back

ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ VOL.1

Το ΚΕΠ- Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Δήμου Μεταμόρφωσης θα παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας με σκοπό να συμβάλλει στην προώθηση καινοτόμων ιδεών και start-ups.
 
Ξεκινάμε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση τo χρυσό βραβείο, στα «Οσκαρ του Τουρισμού
 
Πρόκειται για σύμπραξη της Κοιν.Σεπ «Ασκληπειάδες» με το πρακτορείο τουρισμού Gem Travel, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε επισκέπτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, στο πλαίσιο του προσβάσιμου τουρισμού.

Από τον Ιανουάριο, που έγινε η παρουσίαση του προγράμματος μέχρι σήμερα, το project “Accessible Rhodes” (www.accessible-rhodes.gr) έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό και ήδη, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός κρατήσεων από επισκέπτες που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία.

To «Accesible Rhodes» (Προσβάσιμη Ρόδος) είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και ένα συλλογικό πρότζεκτ που έχει ένα και μοναδικό όραμα: Να είναι ο τουρισμός στη Ρόδο μια εμπειρία που μπορούν να την απολαύσουν όλοι. Να μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Σκοπός είναι η παροχή άψογων τουριστικών υπηρεσιών, όπως μετακινήσεις, εκδρομές και παροχή εξοπλισμού σε άτομα με αναπηρίες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο. Παράλληλα, σκοπός είναι η ορθή και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των ατόμων με αναπηρίες σχετικά με προσβάσιμα ξενοδοχεία, προσβάσιμους προορισμούς κλπ. προσωποποιημένα και με βάση τις ανάγκες τους.

https://accessible-rhodes.com/