Back

Προοπτικές απασχόλησης για 78 ανέργους

Μεταμόρφωση, 05/05/2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Προοπτικές απασχόλησης για 78 ανέργους

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΚΗΦΙΣΟΣ Β. ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε την Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα ''Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς, αλλά και την Δικτύωση Εταίρων ΑΣ με τοπικούς παραγωγικούς φορείς, την τοπική κοινωνία και άλλες αναπτυξιακές συμπράξεις''.

Στις εισηγήσεις τους, τόσο ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αχαρνών κ. Νικόλαος Κρημνανιώτης, αναφέρθηκαν στις Προοπτικές απασχόλησης για συνολικά 78 ανέργους που προσφέρει το παραπάνω πρόγραμμα που υλοποιείται στην χωρική ενότητα των Δήμων Αχαρνών – Διονύσου- Κηφισιάς – Μεταμόρφωσης.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ''η εκδήλωση δεν έχει καμία σχέση με προεκλογικές σκοπιμότητες'' και τόνισε τις δυσκολίες του προγράμματος επισημαίνωντας ότι ''δεν αποτελεί υπόσχεση ή εγγύηση ότι εξασφαλίζει απασχόληση στους συμμετέχοντες''. Ο Δήμαρχος κατέληξε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ''αποτελεί μια προσπάθεια αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ , που δεν είναι ''Χρυσομάλλο Δέρας'', όπως νομίζουν ή παριστάνουν μερικοί αλλά κάποια δύσκολα προγράμματα, που δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά ανοίγουν κάποιες χαραμάδες για ευκαιρίες απασχόλησης''.

Το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών. Ποιοτικός στόχος της πράξης είναι η σύσταση νέων κοινωνικών επιχειρήσεων και η απορρόφηση των ωφελουμένων από ιδιωτικές εταιρείες. Εκτός από την προοπτική απασχόλησης κατά τη διάρκεια της εξειδικευμένης κατάρτισης, οι ωφελούμενοι – άνεργοι θα επιχορηγηθούν παράλληλα και με σχετικό εκπαιδευτικό επίδομα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί τόσο μέσω συμβουλευτικής υποστήριξης και παρακολούθησης των ωφελουμένων όσο και με κατάρτιση – επιμόρφωση αλλά και πρακτική άσκηση σε συναφείς επιχειρήσεις.

Το έργο υλοποιείται από Αναπτυξιακή Σύμπραξη με επικεφαλής την ΝΕΣΤΩΡ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ και τους παρακάτω εταίρους:

-ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

-ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

-ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

-ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

-Ε.Ο.Ε.Σ. ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ- ΑΝΟΙΞΗΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.»

-ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ (Σ.Β.Ε.Ε.Α.)

-ΙΕΜ – ΕΡΓΑ – ΕΡΕΥΝΕΣ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ Α.Ε

-ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ

-KEK MIT ΑΝΩΝΥΜOΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

-ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ

-ΔΗΚΕΑ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ)

-ΔΗΚΕΜΕ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ)

H δράση υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού» και αφορά «Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης)». Γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας μέσω του Ε.Σ.Π.Α..

Γραφείο Τύπου

Δήμος Μεταμόρφωσης