Επιστροφή

Τροποποίηση της λειτουργίας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημ.Υγείας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                      Μεταμόρφωση 16/3/2020

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ         

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜ.ΥΓΕΙΑΣ

Κορίνθου 21, 14451 Μεταμόρφωσης                                 

Πληροφορίες: Μαρία Ντούρου

Τηλ. 210.2831133                                                                  

 
 
 Τροποποίηση της λειτουργίας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημ.Υγείας
       
Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και των αποφάσεων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ που ήδη υλοποιούνται, για την προστασία των ωφελούμενων αλλά και του προσωπικού, , τροποποιείται η λειτουργία της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής. 

Ειδικότερα:

1. Αναστέλλεται από Δευτέρα 16 Μαρτίου και για 14 ημέρες, η λειτουργία του Κέντρου  Κοινότητας. 

Οι δικαιούχοι των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων ενημερώνονται ότι δεν χρειάζεται να προσέλθουν σε αυτό, καθώς  με βάση την από  11/03/2020 Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/11-3-2020 ):

  • Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι οποίες έληξαν τον Φεβρουάριο.

  • Παρατείνεται για έναν (1) μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το Επίδομα στέγασης, οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου του 2020.

  • Η προθεσμία των τριών (3) μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης, αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου ως και την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας

  • Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

  • Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία ή για επείγοντα θέματα μπορούν οι εξυπηρετούμενοι να επικοινωνούν τηλεφωνικά. 

  • Τηλέφωνο Κέντρου Κοινότητας: 210-2846420  (Στέλεχος Νικολέτα Κουτσουλιά)

2. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής θα εξυπηρετεί επείγοντα περιστατικά κατόπιν ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2831133.

3. Το γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης, θα παρέχει ψυχολογική στήριξη κατόπιν ραντεβού, σε επείγουσες περιπτώσεις. Επίσης θα λειτουργεί ως τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης ατόμων που βιώνουν έντονο άγχος λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-2818689 (υπεύθυνος Ιωάννης Φέρρας)

4. Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά, αλλά θα λειτουργεί το Ιατρείο για συνταγογράφηση για τα μέλη τους. Επίσης οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν με το προσωπικό των ΚΑΠΗ  στα τηλέφωνα:

• 1ο ΚΑΠΗ, τηλέφωνο 210-2813011 (υπεύθυνος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου)

• 2ο ΚΑΠΗ, τηλέφωνο 210-2850235 (υπεύθυνοι Δημήτριος Δερματάς, Ελένη Ρούσου)

• 3ο ΚΑΠΗ και 4ο ΚΑΠΗ, τηλέφωνο 210-2846420 (υπεύθυνη Ελένη Αλεπού)

5. Η δομή παροχής Βασικών Αγαθών- Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο, θα λειτουργεί κανονικά με τροποποιημένο ωράριο. Το συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο  θα εξυπηρετεί  από 10:00 έως 13:00. 

Παρακαλούμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης, να μην προσέρχονται στις κοινωνικές δομές.