Επιστροφή

Συνέντευξη του Δημάρχου Μιλτίάδη Καρπέτα στον Επικοινωνία 94FM 19/10/2017

 Συνέντευξη του Μιλτίάδη Καρπέτα στον Επικοινωνία 94FM 19/10/2017

 

Η πλήρης διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο απώτερος σκοπός της Κυβέρνησης εάν προχωρήσει στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με το δήμαρχο Μεταμόρφωσης και πρόεδρο της επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΕ Μιλτιάδη Καρπέτα.


Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94 FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές, η Κυβέρνηση κινείται στη λογική του ό,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, να το διαλύσουμε…!

«Ο καυγάς είναι για το πάπλωμα και εν προκειμένω το πάπλωμα είναι η απλή αναλογική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρπέτας, ταυτιζόμενος παράλληλα με την απόφαση της ΚΕΔΕ να αποχωρήσει από το διάλογο για την αναθεώρηση του Καλλικράτη. «Όταν καλείσαι να παίξεις το ρόλο του κορόιδου, καλύτερα να αποχωρήσεις», σημείωσε με νόημα ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης.

Ο ίδιος αφού εκτίμησε πως η παρούσα Κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα προηγηθούν εθνικές εκλογές πριν τις αυτοδιοικητικές, εντούτοις ξεκαθάρισε πως ακόμα και εάν εφαρμοστεί σύστημα απλής αναλογικής στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τότε θα είναι και πάλι υποψήφιος, γιατί δεν είναι της λογικής της παραίτησης.

Σύμμαχος του Μπάμπαλου εάν είναι νόμιμος ο ΣΜΑ

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε χώρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, ο κ. Καρπέτας σημείωσε πως πάντοτε κινείται με φιλικότητα και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας ξεκαθάρισε προς τον ομόλογό του Νίκο Μπάμπαλο, ότι θα είναι σύμμαχός του σε ό,τι νόμιμο. «Είπα στο δήμαρχό σας και διπλά συνάδελφο, πως σε ό,τι νόμιμο, θα είμαι σύμμαχός του», τόνισε ο Μιλτιάδης Καρπέτας, συμπληρώνοντας πως η άδεια που έχει εκδοθεί είναι για κινητό ΣΜΑ.

Τυχοδιωκτική αντιπολίτευση ζημιώνει την πόλη

Για το μείζον θέμα που προέκυψε με την αγορά οικοπέδου επί της Κηφισού, προκειμένου να στεγαστούν οι πάγιες ανάγκες του τομέα καθαριότητας της πόλης, ο δήμαρχος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά μερίδας της αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για αδίστακτη τυχοδιωκτική πολιτική και ανευθυνότητα, η οποία ήδη έχει ζημιώσει το Δήμο Μεταμόρφωσης. «Ο χώρος είναι ιδανικός από πολλές απόψεις και πληροί όλες τις προϋποθέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρπέτας, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε πως η αγορά θα προχωρήσει κανονικά και θα αποπληρωθεί σε βάθος 15ετίας.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το διαδημοτικό γυμνάσιο

Τέλος, όσον αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη συστέγαση δύο τάξεων του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης στο διαδημοτικό Γυμνάσιο Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης, ο Μιλτιάδης Καρπέτας απέδωσε τον ντόρο επίσης σε κακοήθεις και αθέμιτες παρεμβάσεις αντιπολιτευτικών κύκλων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πώς δεν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως έχουν πειστεί οι Κτιριακές Υποδομές για την κατασκευή-λειτουργία του 2ου λυκείου, κάτι που εκτιμά πως θα πάρει 3-4 χρόνια. «Θα βρούμε λύση για το μεσοδιάστημα», καθησύχασε ο κ. Καρπέτας, αποκαλύπτοντας πώς το όλο σκηνικό βοήθησε και ως μοχλός πίεσης προς την κεντρική εξουσία.

«Δημοτικές Διαπλοκές» καθημερινά 10.00-12.00 στον Επικοινωνία 94FM. Με τους Δημήτρη Δημακόπουλο, Χρήστο Μαντζουράνη και Γιώργο Μισιάκα.
 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Καρπέτα στο παρακάτω link: ΕΔΩ