Επιστροφή

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μια πολύ σημαντική και με πολλαπλά μηνύματα και συμβολισμούς αθλητική εκδήλωση έγινε στο Δήμο μας, το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2018. Διοργανώθηκε από το Δήμο και το Σωματείο Καλαθοσφαίρισης «Γ.Α.Ο.Κ.». Ήταν ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ της ομάδας βετεράνων επαγγελματιών και της αντίστοιχης ομάδας της Βουλής των Ελλήνων.

Η διοργάνωση του αγώνα είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα και αποσκοπούσε στην προώθηση της ιδέας της κοινωνικής αλληλεγγύης και την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής ζωής της χώρας συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τον αγώνα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κικίλιας, οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Μάριος Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χριστίδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιτταράς και ο Π. Περιβολάρης, ήταν οι πρωταγωνιστές της ομάδας της Βουλής των Ελλήνων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ στη Μεταμόρφωση

Την ομάδα της Βουλής ενίσχυσαν αγωνιστικά ο παλιοί καλαθοσφαιριστές Σάκης Τσαπαλής, Μ. Μπακίρογου και ο Θ. Κόκκαλης. Προπονητής ο Μάκης Σφήκας.

Η ομάδα της Βουλής, όμως, είχε και τη δική της πολιτική κερκίδα με ξεχωριστές παρουσίες, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τις βουλευτίνες Άννα Καραμανλή και Κατερίνα Μάρκου.

Αντίστοιχα, μεγάλες δόξες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τον αγώνα. Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Μπουντούρης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Β. Σκλάβος, Β. Λογοθέτης, Δ. Καζιάνης, Κ. Τσαμαλής, Σ. Λουίζος και Γ. Φλώρος, αποτελέσαν το βαρύ πυροβολικό των Βετεράνων, που με την καθοδήγηση του μοναδικού Εθνικού προπονητή και πρώην Υπουργού, Γιάννη Ιωαννίδη, επικράτησαν στον αγώνα.

Στην ομάδα των Βετεράνων συμμετείχε και ο Δημ. Σύμβουλος Στράτος Σαραούδας.

Στην «κερκίδα» των βετεράνων ξεχώρισαν ο Βασίλης Γκούμας, ο Τάκης Κορωναίος και ο Νταιΐβιντ  Στεργάκος. Τρεις μεγάλοι της «πρώτης γενιάς» της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.