Επιστροφή

Μεγάλη επιτυχία είχε η υλοποίηση του Προγράμματος Οστικής Πυκνότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μετ/σης στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας,  διοργάνωσε την  1/3/2019 έως 7/3/2019 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στους χώρους των  τεσσάρων ΚΑΠΗ του Δήμου και εξετάσθηκαν 231 άτομα συνολικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 14 άτομα πάσχουν από οστεοπόρωση,100 άτομα πάσχουν από οστεοπενία και τα υπόλοιπα 117 ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο κ. Θεόδωρος Σφυρής, αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε: « Η υλοποίηση του Προγράμματος Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους κατοίκους του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας μας.

Ο Δήμος Μετ/σης ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσο το δυνατό περισσότερα από τα  προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  - Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο.»

Άλλωστε τη σημασία της πρόληψης τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δηλώνοντας ότι: «όλοι οι πολίτες πρέπει να μπαίνουν σε μια διαδικασία προσυμπτωματικού ελέγχου για την καλύτερη δυνατή διατήρηση της υγείας τους.»