Επιστροφή

‘’Ο ματωμένος γάμος’’ του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ‘’Ο ματωμένος γάμος’’ του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

   Εξαιρετικά πετυχημένο το ξεκίνημα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019-20 στο Δήμο Μεταμόρφωσης. Το Τμήμα Πολιτισμού μόλις μία εβδομάδα μετά την αυλαία της θερινής κινηματογραφικής λέσχης ξεκίνησε τις  δράσεις της νέας χρονιάς.

  Ένα κορυφαίο λογοτεχνικό έργο ο ‘’Ματωμένος Γάμος’’ του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, παρουσιάστηκε στην πόλη από την θεατρική ομάδα ‘’MAIN POINT’’σε διδασκαλία του διακεκριμένου Έλληνα σκηνοθέτη Δημήτρη Κανέλλου.

     Το αίθριο του Συνεδριακού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτο από νωρίς, με πλήθος δημοτών, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, του  δημοτικού συμβουλίου και φορέων της πόλης οι οποίοι παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον και σεβασμό στο κείμενο μία υποδειγματικά δουλεμένη παράσταση, με 21 ηθοποιούς επί σκηνής να αναμετρώνται μέσα από το κείμενο του Λόρκα με τη χαρά και τον πόνο, με το αναμενόμενο και το απρόοπτο,  τη σύγκρουση και το συμβιβασμό, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες τους και τελικά με τη ζωή και το θάνατο. Δυνατές ερμηνείες από τους ηθοποιούς της ομάδας MAIN POINT σε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση και διδασκαλία του Δημήτρη Κανέλλου που ανέδειξε όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου, τον ποιητικό λόγο, το έντονα μεσογειακό ηθολογικό τοπίο με τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά, τα στοιχεία της φύσης, τις παραδόσεις, τους μύθους, την ζωή αντρών  και των γυναικών που αποζητούν ελευθερία στην παραδοσιακή κοινωνία της Ισπανίας, η οποία τους αρνείται την κοινωνική ή ερωτική ισότητα.

Φωτογραφίες

  Η επόμενη δράση του  Δήμου Μεταμόρφωσης (Τμήμα Πολιτισμού) είναι προγραμματισμένη για τις 28/9, όπου  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21ΟΤΑ), και τον Συνδέσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας  "Κωστάκης Μεσογίτης", προβάλλοντας και τιμώντας την μεγάλη ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, με  τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογράφου και του μιούζικαλ.     

     Αγαπημένες συνθέσεις και  τραγούδια θα αποδοθούν από τη σπουδαία  Φιλαρμονική Χαλανδρίου με 40 και πλέον μουσικούς επί σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη και τις διακεκριμένες τραγουδίστριες Άννα Μορφίδου και Σοφία Παπαδημητροπούλου.