Επιστροφή

Ημερίδα με θέμα “Συνεργασία Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 1ης ΥΠΕ και ΟΤΑ για την προαγωγή της υγείας: Τοπικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με επιτυχία διεξήχθη, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, η ημερίδα με θέμα “Συνεργασία Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 1ης ΥΠΕ και ΟΤΑ για την προαγωγή της υγείας: Τοπικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης”, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Μεταμόρφωσης.

 

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικότερα τις δράσεις που υλοποιούνται για την προαγωγή της υγείας στο Δήμο μας.

 

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το Τοπικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης για την υγεία και ευημερία των πολιτών.

 

Παρευρέθηκαν στην ημερίδα ο κύριος Φώτης Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κύριος Γεώργιος Χρονόπουλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο κύριος Κολοβός, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας η κυρία Νικολέττα Πατέλη, Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου, ο κύριος Γεώργιος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, ο κύριος Θεόδωρος Σφυρής, Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, και ο κύριος Παναγιώτης Λουσίδης, Δημοτικός σύμβουλος.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο κύριος Μιχαήλ Καλοειδάς, MD Msc Υπεύθυνος Επιστημονικής Λειτουργίας Κ.Υ.Ν. Φιλαδέλφειας, Διευθυντής Ιατρός Γενικής και Κοινωνικής Ιατρικής/Δημόσιας Υγείας, Συντονιστής Εκπαίδευσης Γ.Ν. Ν. Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων, ανέπτυξε το θέμα “Μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”.


 

Ακολούθησε παρουσίαση των υπηρεσιών για την προαγωγή της υγείας του Τοπικού Ιατρείου Μεταμόρφωσης από την κυρία Παναγιώτα Καμινέλη, υπεύθυνη Τ.Ι. Μεταμόρφωσης – οδοντίατρο και τις κυρίες Μαρία Ζαχαράτου, επισκέπτρια υγείας, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, νοσηλεύτρια και Γεωργία Χαρδαλιά, μαία.


 

Με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αποδείχτηκε η σημασία της λειτουργίας του Τοπικού Ιατρείου για την τοπική κοινωνία, τόσο στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όσο και στον τομέα της υλοποίησης προγραμμάτων προαγωγής υγείας.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Διευθύντρια κ. Γιώτα Καμινέλη, η επισκεψιμότητα στο Τοπικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης, στο σύνολο των ιατρείων, το 2015 ανήλθε στα 2.392 άτομα ενώ το 2017 έφθασε στα 9.500. Επίσης το 2015 αντιμετωπίστηκαν 600 έκτακτα περιστατικά ενώ το 2017 τα περιστατικά ανήλθαν στα 1.342. Ο αριθμός των κατοίκων που συμμετείχαν κατά το έτος 2017, στα προγράμματα προαγωγής υγείας (π.χ. τέστ παπ, συμβουλευτική, οικογενειακό προγραμματισμό κ.λ.π.), πολλαπλασιάστηκε ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των δράσεων που υλοποιούνται στα δημοτικά σχολεία του Δήμου (φθορίωση, υγιεινή διατροφή, έλεγχος βιβλιαρίων κ.λ.π).


 

Στη συνέχεια, η Μαρία Ντούρου, προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεταμόρφωσης, ανέπτυξε το θέμα “Δράσεις προαγωγής υγείας στην κοινότητα”.

Η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης συνεχίστηκε με την εισήγηση, στελέχους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης που παρουσίασε την ενότητα “Ενημέρωση, υποστήριξη και πρόληψη: Ο ρόλος του Κέντρου Κοινότητας”.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και προτάσεις για περαιτέρω δράσεις και συνεργασίες.

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ