Επιστροφή

Δελτίο Τύπου ΤΟΠΣΑ Μεταμόρφωσης-Φιλαδελφειας-Χαλκηδόνας, Εργαστήριο Διαβούλευσης 26 11 14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Εκδήλωση Ενημέρωσης και Διαβούλευσης για τη Συμμετοχή Ωφελουμένων

στο«ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»διοργάνωσε την Τετάρτη,26Νοεμβρίου 2014στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης,Εργαστήριο Διαβούλευσης για την Ενεργό Συμμετοχή των Ωφελουμένων,στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση:

«ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό  απεύθυνε, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης  Ι. Καρπέτας,oοποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχονται από το πρόγραμμα, τις δυσχέρειες που εμφανίζονται στην  υλοποίησή του και τις ρεαλιστικές προσδοκίες, που πρέπει να υπάρχουν.

Το Εργαστήριο ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για τις Δράσεις και τα οφέλη του Τοπικού Σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο κύκλο παρεμβάσεων που προωθούν την ένταξη στην αγορά εργασίας, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίαςκαι την ανάπτυξη της επιχειρηματικότηταςσε τομείς της κοινωνικής οικονομίας.

Στο Τοπικό Σχέδιο θα ενταχθούν 70 κάτοικοιτων Δήμων Μεταμόρφωσηςκαι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος οι οποίοι ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, πληρώντας τα αντίστοιχα κριτήρια:

  • Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
  • Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μετά την 2/1/2011, δεν έχουν ξεπεράσει το 34ο έτος της ηλικίας τους ως την ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος και το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000€.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με την επιλογή του συνόλου των 70 ωφελουμένων.

 

Το Έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»υλοποιείται από την Α.Σ. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, ΚοινωνικήςΑσφάλισης.

Η Α.Σ. απαρτίζεται από τον Δήμο Μεταμόρφωσης, τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας - ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, τη Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης, την Strategy & Communication ADVISORS Ε.Π.Ε., την Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε. και την 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Μιλτιάδη Ι. Καρπέτα , στην παρουσίαση του ΤΟΠΣΑ Μεταμόρφωσης , Εργαστήριο Διαβούλευσης στις  26 11 14