Επιστροφή

Δελτίο Τύπου συνάντησης εργασίας ACTIVAGE στα Τρίκαλα

 Δελτίο Τύπου

Συνάντηση εργασίας ACTIVAGE στα Τρίκαλα

Τον Ιανουάριο του  2018 ξεκινά το έργο ACTIVAGE, μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια βελτίωσης της διαβίωσης σε ηλικιωμένους, με στόχο την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους, χρησιμοποιώντας το Internet of Things (IoT).

Η νέα αυτή τεχνολογία Internet of Things, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο. Αφορά στη συγκεκριμενοποίηση των χρήσεων του διαδικτύου σε αντικείμενα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Το έργο ανέρχεται σε κόστος περίπου  20.000.000€ από  το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που θα διαρκέσει σχεδόν 3 χρόνια εμπλέκοντας ενεργά άτομα τρίτης ηλικία σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖΗ τελική συνάντηση για το πρόγραμμα εν όψει της έναρξης υλοποίησής του στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Οι φορείς υλοποίησης για την Ελλάδα( Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας (CitiesNet), ΕΚΕΤΑ(ΙΠΤΗΛ), ΕΚΕΤΑ (ΙΜΕΤ), Δήμος Μεταμόρφωσης, GNOMON) παρευρεθήκαν ώστε να παρουσιάσουν τους στόχους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία του έργου και να συζητήσουν για το σχέδιο ανάπτυξης των υπηρεσιών του ACTIVAGE.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει ως εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα και θα προσφέρει σε 150 ωφελούμενους τα παρακάτω:

  • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ(συγκεκριμένες ώρες)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
  • ΚΟΥΜΠΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ