Επιστροφή

Αθλητικό - Κοινωνικό Γεγονός στη Μεταμόρφωση

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

 

Το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Μεταμόρφωση ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία.

Ήταν ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) που έγινε στο κλειστό γήπεδο «ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ» ανάμεσα στους Βετεράνους διεθνής καλαθοσφαιριστές και τους καλαθοσφαιριστές της Μεταμόρφωσης (κυρίως του Γ.Α.Ο.Κ.).

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο δήμος Μεταμόρφωσης και η κοινωφελής επιχείρηση, ο σύλλογος Βετεράνων διεθνών καλαθοσφαιριστών και ο Γ.Α.Ο.Κ.

Ο σκοπός της διοργάνωσης ήταν πολλαπλός: Να τιμηθούν οι διεθνείς άσσοι  που έχουν τιμήσει τα εθνικά χρώματα και έχουν κάνει το μπάσκετ  τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στον τομέα του αθλητισμού. Να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά της πόλης να δουν από κοντά αθλητές που συνδέθηκαν με μεγάλες αθλητικές στιγμές  και αποτελούν πρότυπα. Να γίνει στην πόλη μας μια αθλητική συνάντηση ευρύτερου ενδιαφέροντος. Ο σημαντικότερος, όμως, στόχος ήταν να περάσει το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου, δηλαδή, να ενισχυθούν, αυτοί που έχουν ανάγκη. Γιατί τα έσοδα από την εκδήλωση, θα διατεθούν αποκλειστικά σε αυτό το σκοπό.

Όλοι όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης, το έκαναν ανιδιοτελώς. Όλο όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των δημοτικών συμβούλων, πλήρωσαν το αντίτιμο των 10€, που είχε ορισθεί για τις προσκλήσεις. Φυσικά η μεγαλύτερη συνεισφορά ήταν των διεθνών καλαθοσφαιριστών και των καλαθοσφαιριστών της Μεταμόρφωσης και των διαιτητών που αγωνίστηκαν δωρεάν, για να αναδείξουν την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμβάλουν στην στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής και πρώην υπουργός αλλά και ιστορικός «Εθνικός προπονητής» στο μπάσκετ κ. Γιάννης Ιωαννίδης και οι παλιές μεγάλες δόξες της καλαθοσφαίρισης και μετέπειτα προπονητές κ.κ. Βασίλης Γκούμας και Ντέιβιντ Στεργάκος.

Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι: κ.κ. Γ. Ηλιόπουλος, Κ. Κολοβός, Δ. Τσεβά, Ε. Γαρούφος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας: Φ. Παπαδόπουλος, Ε. Χειμώνας, Χ. Αντωνοπούλου, Γ. Χρονόπουλος, Μ. Λυμπέρη, Α. Ακριώτη, Ν. Πατέλη, Γ. Μανανάς, Β. Μπαλαρή, Χ. Κοντοσώρου., και από τη μειοψηφία ο κ. Σ. Σαραούδας.

Πριν από τον αγώνα ο σύλλογος Βετεράνων και ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης τίμησαν τους άσσους Δήμο Ντικούδη και Κώστα Τσαρτσαρή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα. Ο Δήμαρχος τίμησε με τη σειρά του τον σύλλογο Βετεράνων Διεθνών για την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά του.

 

 

 

 

Στο αγωνιστικό μέρος τα πράγματα εξελίχθηκαν  με τον καλύτερο τρόπο. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από ένα ενθουσιώδες κοινό που χειροκροτούσε και επευφημούσε τις καλές στιγμές του αγώνα και τις θεαματικές προσπάθειες των παιχτών.

Με την ομάδα των Βετεράνων διεθνών αγωνίστηκαν οι: Νάσος Γαλακτερός, Γιάννης Γιαννούλης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νίκος Μπουντούρης, Άγγελος Κορωνιός, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Κασουρίδης , Βαγγέλης Βουρτζούμης, Χρήστος Χρηστοδούλου, Βασίλης Ντάκουλας, Γιώργος Κουκλάκης.

Με τους καλαθοσφαιριστές Μεταμόρφωσης αγωνίστηκαν οι: Παναγιώτης Κανλής, Τάσος Στάμος, Κώστας Καραίακος, Γρηγόρης Χαλκιάς, Στέλιος Παπαδογιάννης, Χρήστος Παπακωνσταντίνου, Λάκης Πανταζής, Χάρης Κονταρίδης, Γιώργος Βλαβιανός, Πέτρος Βλαβιανός, Πέτρος Λαγός, Φίλιππος Καψούρης, Κώστας Τσαμαλής.

Οι Διαιτητές που παρευρέθηκα: κ.κ. Καραβίτης και Τσουραπάς ήταν της Α1 κατηγορίας.

Το αποτέλεσμα αγώνα ήταν 62-95 υπέρ των Βετεράνων.

Μετά το τέλος του αγώνα, πλήθος παιδιών έσπευσαν να πάρουν αυτόγραφα και να μιλήσουν με τους διεθνής .

Ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον σύλλογο Βετεράνων και τον πρόεδρο Χρήστο Κωνσταντινίδη, τον Γ.Α.Ο.Κ., τους υπαλλήλους του δήμου που εργάστηκαν πέρα από τα εργασιακά τους καθήκοντα, τους αθλητές που αγωνιστήκαν, όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια (συλλόγους, επιχειρήσεις και λοιπούς χορηγούς), τους κ. Γιάννη Ιωαννίδη, Βασίλη Γκούμα και Ντέιβιντ Στεργάκο και τους θεατές του αγώνα και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης από αθλητική αλλά  προπαντός από κοινωνική άποψη.

Για τα έξοδα, τα έσοδα και τους χορηγούς της προσπάθειας θα γίνει αναλυτική ενημέρωση, με σχετική ανακοίνωση.