Επιστροφή

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Λ. ΤΑΤΟΙΟΥ

Δελτιο Τυπου

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του κεντρικότερου δρόμου της πόλης, -της Λεοφ. Τατοίου,- που ξεκίνησε με τη μεταφύτευση των φοινικοειδών που κατέστρεφαν τα τοιχία και δημιουργούσαν κινδύνους για την κυκλοφορία.

Στη συνέχεια έγινε συνολική αντικατάσταση του φωτισμού. Άλλαξαν οι παλιωμένοι και αντιαισθητικοί ιστοί συμβατικού φωτισμού και τα παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικά σώματα που απέδιδαν φτωχό φωτισμό και είχαν μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και συνακόλουθα μεγάλο κόστος. Τα νέα φωτιστικά σώματα είναι LED  που αποδίδουν υψηλής ποιότητας φωτισμό και μικρές καταναλώσεις ρεύματος, με εξοικονόμηση της τάξης του 70% περίπου. Μετά την τοποθέτηση των νέων ιστών και των φωτιστικών LED είναι περιττή η λειτουργία των χαμηλών ιστών που είχαν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια για την ενίσχυση του ανεπαρκούς φωτισμού και θα αφαιρεθούν σύντομα ως περιττά και για να αποδεσμευθούν χώροι στα πεζοδρόμια και να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών.

Ακολούθησε η ανακατασκευή του οδοστρώματος της Λεωφόρου, με απόξεση και φρεζάρισμα και ρίψη νέου ασφαλτοτάπητα, από την οδό Αναγεννήσεως μέχρι την Αττική Οδό και η πλήρης διαγράμμισή του.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναμένεται σύντομα η αποξήλωση των κυβόλιθων του οδοστρώματος της οδού Γ.Παπανδρέου στο ύψος της πλατείας και η επίστρωσή του με ασφαλτοτάπητα, λόγω της φθοράς και των λειτουργικών προβλημάτων που εμφανίζουν.

Τέλος, εγκαταστάθηκε δίκτυο άρδευσης και άρχισε ήδη και ολοκληρώνεται σύντομα η φύτευση της νησίδας της Λ. Τατοίου με χαμηλή βλάστηση καλλωπιστικών φυτών, κυρίως πικροδάφνης, με ποικιλία χρωμάτων. 

Με τις προαναφερόμενες παρεμβάσεις, αξιοποιήθηκαν  τα φοινικοειδή με μεταφύτευσή τους σε καταλληλότερα σημεία του Δήμου, λύθηκαν τα προβλήματα ασφάλειας που είχαν δημιουργηθεί, αναβαθμίστηκε αισθητικά και βελτιώθηκε λειτουργικά ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης και αναμένεται να βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί περισσότερο με τη επικείμενη διάνοιξη της οδού Ναυαρίνου και την εφαρμογή της  κυκλοφοριακής μελέτης .

Σημειώνεται ότι η Λ. Τατοίου εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις είναι αποτέλεσμα άψογης συνεργασίας του Δήμου με την Περιφερειακή Αρχή και τις υπηρεσίες της.

Ο Αντιδημαρχος

 Προγραμματισμου, Αναπτυξης 

και Τεχνικων Εργων

Γιαννης Μανανας