Επιστροφή

O ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ& ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

TMHMA ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜ.ΥΓΕΙΑΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Κορίνθου 21             

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗ ΓΙΩΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2102831133

                        
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

ΘΕΜΑ:”O ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ”

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες του δυτικού πολιτισμού. Είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.   Υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Παρόλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

Γι’ αυτό το λόγο:

 

NAI  ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ 

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους!  Ας βάλουμε ένα τέλος!

                                                                

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜ.ΥΓΕΙΑΣ  

    

 ΛΟΥΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ