Επιστροφή

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 

 

Μετά από σχετική προετοιμασία και διανομή προσκλήσεων, οργανώθηκε η πρώτη επίσημη συγκέντρωση εθελοντών, το απόγευμα της Τρίτης  6 Φεβρουαρίου ’18, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

Κάτοικοι και Δημότες ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη στην πρόσκληση του αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Κώστα Κολοβού και του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, για τη συγκρότηση εθελοντικής ομάδας στο Δήμο. 

 

Προσήλθαν είκοσι άνθρωποι, αριθμός άκρως ικανοποιητικός για μια πρώτη συγκέντρωση αυτού του είδους. Το ακόμα πιο σημαντικό και εντυπωσιακό είναι ότι ήταν κυρίως νέοι και νεότατοι άνθρωποι, από ένα ευρύ κοινωνικό, επαγγελματικό και γνωστικό φάσμα. Όλοι με κοινά στοιχεία την ενθουσιώδη διάθεση συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις, την όρεξη για κοινωνική προσφορά και τις πολλές και δημιουργικές ιδέες. 

 

Τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια αξία του εθελοντισμού τόσο στην κοινωνική όσο και στην προσωπική του διάσταση. Στη κοινωνική του διάσταση αποτελεί την πιο ευγενική ανιδιοτελή και πρόσφορη δραστηριότητα,  που τίθεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και των ανθρωπιστικών αξιών.  Στην προσωπική του διάσταση δίνει στον εθελοντή την ηθική ικανοποίηση της προσφοράς, τονώνει το αίσθημα της συμμετοχής και ενισχύει την κοινωνικότητα. Επί πλέον, ο Εθελοντισμός δημιουργεί πρότυπα συμπεριφοράς και μπορεί να ασκήσει πολύ μεγάλη και θετική παιδαγωγική επίδραση στους πολίτες με το καλό παράδειγμα και τις σωστές παρεμβάσεις, τονώνει το αίσθημα υπευθυνότητας και αλληλεγγύης και ενισχύει τις αξίες στο συλλογικό υποσυνείδητο. 

 

Όσον αφορά το εύρος των δραστηριοτήτων του Εθελοντισμού -κατέληξε ο Δήμαρχος- δεν περιορίζεται στην Πολιτική Προστασία την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων και την παροχή στήριξης σε άτομα που έχουν ανάγκη. Μπορεί -και πρέπει- να αναπτυχθεί και να επεκταθεί σε κάθε πεδίο και τομέα κοινωνικής ευθύνης και δράσης. Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια και έθεσε ως στόχο- πρόκληση,  να γίνει και ο Δήμος και η πόλη μας πρότυπο και υπόδειγμα για το εθελοντικό κίνημα.  

Ο υπάλληλος και αρμόδιος Ν. Ζόμπολας παρουσίασε προσχέδιο κανονισμού για να μελετηθεί, να εμπλουτιστεί και να εγκριθεί. 

 

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κολοβός αναφέρθηκε στο πλαίσιο και τις αρχές που διέπουν τον Εθελοντισμό, την σύνδεσή του με την Πολιτική Προστασία, τις εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις που σχεδιάζονται και το κανονιστικό πλαίσιο που πρέπει να διαμορφωθεί για να μπορεί να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά ο Εθελοντισμός και έκανε  ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες για μεγαλύτερη συμμετοχή. 

 

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους και συνέβαλαν σε μια γόνιμη συζήτηση, με ιδέες και προτάσεις, για την επιτυχημένη συνέχεια.